Als ik aan het woord weerstand denk dan schieten mijn gedachten verschillende kanten op. Weerstand In de zin van gezond zijn, een goede weerstand hebben, niet snel verkouden worden, en ook emotionele weerstand, stevig in je schoenen staan, in balans zijn en niet snel uit het veld laten slaan. Ook komt dan voorbij weerstand hebben tegen iets, tegen een bepaalde situatie of het gevoel hebben dat je iets niet wilt of dat je eigenlijk iets moet doen waar je geen zin in hebt.

Steeds meer en meer kom ik mensen tegen die weerstand beschrijven als “het resoneert niet meer met mij”. Je kan daarbij denken aan iets wat je in het verleden heel leuk hebt gevonden en nu niet meer. Een type boek of film wat je vroeger vaak las of keek en waarvan je nu zegt, die serie interesseert me niet meer. En dat gaat ook verder, van binnen een soort oerkracht voelen van iets dat echt niet meer bij je past en wat je dan dus los mag laten, waar je afscheid van mag nemen. Dit proces wordt ook wel eens schaduwwerk genoemd of persoonlijke ontwikkeling en daar zijn nog veel meer namen voor te bedenken.

Waar het op neerkomt is dat je aan alle kanten, fysiek, emotioneel, geestelijk, gaat kijken naar wat past bij jou en waar ervaar jij weerstand in je leven. Want weerstand kun je ook zien als een signaal dat jou vertelt welk stuk jij los mag laten, welke oude gewoonte, welke overtuiging of iets waar je jarenlang in hebt geloofd en wat nu eigenlijk niet meer bij je past.

Nu is dit iets waar ik zelf al jaren mee bezig ben en hoe zwaar dat soms ook is, voelt het toch ook elke keer weer als een cadeau voor mezelf wanneer een weerstand of een angst waar ik dan als het ware doorheen wandel en het los kan laten, want het is niet wie ik werkelijk ben. Soms is het fijn om daar een beetje hulp bij te hebben, zeker wanneer het iets is waarvan je echt altijd gedacht hebt dat is wie ik ben, dat is een onderdeel van mij, een deel van je ego bijvoorbeeld. Je kan dan de hulp inschakelen van een coach of een therapeut of een goede vriendin met wie je eens een kop thee gaat drinken en het stuk waar je doorheen wandelt mee deelt. Je bent dan afhankelijk van een ander en daarmee ook van de agenda en de tijd van een ander en het kan ook zomaar zijn dat je te maken krijgt met de mening van een ander. Soms kan dat helpen om een bepaald inzicht te krijgen, echter in veel gevallen zal het je juist wegtrekken van jezelf.

Met de veranderingen van het seizoen, mogelijke weerstand en veranderingen die we allemaal meemaken in het leven dat we leven, hebben we soms wat ondersteuning nodig om balans te vinden. Doe je dit niet, dan kan een tijdelijk onbalans resulteren in emotionele en fysieke klachten wat we vaak herkennen aan meer stress, huidproblemen, darmproblemen, verminderde vitaliteit of bijvoorbeeld problemen met je darmen.

Ook ik heb de weg bewandeld van hulp van een coach, een therapeut en een goede vriendin en steeds vaker bemerkte ik de behoefte om helemaal in mezelf te zakken en juist niet de connectie te maken met een ander en ben toen in dit proces steeds meer en meer essentiële oliën gaan gebruiken.

Waar ik essentiële oliën voorheen altijd gebruikte voor fysieke ondersteuning bij klachten en kwaaltjes, om toxines zoveel mogelijk uit mijn leven te verbannen en een gezonde levensstijl te hanteren. Gebruik ik nu ook de oliën om het proces van loslaten makkelijker te doorlopen. De ene keer kies ik dan voor een olie combinatie die me helpt en ondersteunt om echt naar die emotie te durven kijken en de andere keer pak ik een olie die me ondersteund bij bijvoorbeeld het loslaten of nog meer liefde toe te laten en mijn hart te openen.

Het toepassen van essentiële oliën om emoties te verwerken los te laten en als vrij mens te leven bied mij de gelegenheid om mijn proces te doorlopen op een manier die voor mij goed voelt qua tijd, qua invulling en die mij volledig maatwerk kan leveren.

Ik krijg dan ook steeds meer en meer mensen op mijn pad die zichzelf dit ook gunnen. Vaak starten ze met de olie en volgen ze mijn online opleiding voor aromatherapie en dan komt tijdens ons persoonlijke gesprek, wat een onderdeel is van de opleiding, al gauw naar voren dat de meeste van deze mensen ook graag de olie willen inzetten voor emotionele ondersteuning. Bij de één begint dit door de oliën te gebruiken om makkelijker te kunnen gaan slapen en minder stress te ervaren, waarna er meer ruimte ontstaat om emoties toe te laten en de ander vraagt al snel wat voor een soort olie ze kunnen gebruiken bij een bepaalde emotie die ze ervaren.

Nu vind ik eigenlijk alle coaching gesprekken die ik doe heel inspirerend, toch zijn dit wel de gesprekken die mij het meeste inspireren en mij persoonlijk weer inzicht geven terwijl ik bezig ben met de ander. We hoeven niet alles alleen te doen en we mogen om hulp vragen! Of dat nu aan een ander is of hulp van bijvoorbeeld een essentiële olie, dat maakt niet uit. Het is net wat bij jou past en met jou resoneert.

Ik ben dan ook heel blij dat ik de opleiding aromatherapie heb ontwikkeld en nu aan mag bieden inclusief een basispakket aan oliën rollers, ondersteuning en nog veel meer. Je betaalt voor de opleiding en je krijgt alle producten inclusief een coaching gesprek helemaal gratis!

Lijkt dit jou ook wat om minder toxines in je leven te hebben, wellicht beter te slapen, of emotionele ondersteuning te hebben, dan is de online opleiding aromatherapie iets voor jou. Klik dan gerust op de link hieronder voor meer informatie en wanneer je vragen hebt want hoor ik dat graag.