Vertrouwen is niet iets wat je kan leren, vertrouwen is iets wat je kan voelen in jezelf.

Of het nu gaat om vertrouwen in jezelf of vertrouwen in een bepaalde situatie of vertrouwen op een ander uiteindelijk gaat het erom of je vertrouwen kan voelen het kan ervaren.

Natuurlijk zijn er allerlei manieren en therapiën om jou vertrouwen te laten groeien jou daarbij kunnen helpen maar uiteindelijk zal jij het zelf moeten doen.
En soms is er heel veel moed voor nodig om allerlei angsten te overwinnen. En als je dan bedenkt dat angst niet eens wie jij bent en een angst eigenlijk een leugen is in jouw hoofd, dan kan je hem ook loslaten. En met het loslaten komt vertrouwen weer om de hoek kijken.

Vertrouw jij op jezelf en de warmte en de liefde die je in jezelf voelt, dat je dingen, overtuigingen en angsten die je niet meer dienstbaar zijn kan loslaten zonder te weten hoe je je daarna zal voelen? Of hoe daarna de situatie veranderd zal zijn of daarna je leven eruit zal zien?

Denk daarbij ook aan verandering die jij in je bedrijf wil doorvoeren en die je misschien wel heel spannend vindt of vriendschappen die los gaat laten, omdat je voelt dat ze niet meer echt bij je passen of misschien wel andere keuzes die je te maken hebt omdat je voelt dat het tijd is en je daar wellicht tegen aanhikt. Wellicht omdat je niet weet hoe een ander daar over zal denken of daar naar zal kijken? Niet weten hoe die ander zal reageren? En ook niet weet wat het voor jou gaat betekenen…

Dan komt het aan op vertrouwen!

Vertrouwen is voor mij een innerlijk gevoel. Het gevoel van warmte en liefde in mezelf. Het gevoel van innerlijke communicatie waarbij ik een duidelijke JA hoor of de potentie voel of ineens de liefde enorm voel stromen wanneer ik mezelf voor een bepaalde keuze stel. Ik noem dit soort momenten mijn directie overleg. Ik heb dan dus overleg met mezelf waarbij ik mijn wensen aangeven of de keuzes maak waarvoor ik sta of soms alleen maar aan mezelf aangeef; ik wil dit niet meer, ik weet nog niet wat dan de oplossing is of waar ik dan perse naartoe wil of dat mag zich allemaal nog laten zien… Het enige wat ik NU weet is dat de situatie nu niet oké voelt en dat ik daar verandering in wil. En door dit duidelijk aan te geven tijdens mijn directie overleg voel ik al dat er een opening komt, dat het gaat stromen en dat ik meer inzicht gaat krijgen.

Heb jij ook wel eens zo’n directie overleg of situaties waarbij je blind vaart op het innerlijk vertrouwen terwijl je hoofd en misschien ook je omgeving je eigenlijk voor gek verklaard of het niet snapt wat doe je dan?

Ik bemerk zelf ook dat een bepaalde setting me dan makkelijker er doorheen kan lopen. Even rustig gaan zitten met een kop thee, het fijn maken voor mezelf, bij de kachel en een kaars en essentiële olie die ik ga toevoegen in een diffuser of soms ook gewoon aanbreng op mijn lichaam of even ruiken aan een flesje. Ik bemerk dat bepaalde oliën me dan helpen om echt in mijn lijf te zakken en makkelijker het vertrouwen te voelen en te ervaren, de stroom weer te voelen en de liefde te voelen in mezelf waardoor ook de inzichten makkelijker en sneller duidelijk worden.

Mijn go to olie is dan een sterk grondende olie zoals de vetiver olie of een rozen olie, die ik toepas in de vorm van een roller. Lekker makkelijk 😉

Welke olie vind jij fijn om te gebruiken wanneer je behoefte hebt aan het ervaren van jouw innerlijke liefde en vertrouwen?

Weet jij niet echt welke oliën er allemaal zijn en wat de oliën doen? Dan is wellicht de online opleiding aromatherapie iets voor jou. Je ontvangt daarbij ook een basispakket aan oliën, rollers, ondersteuning en nog veel meer. Je betaalt voor de opleiding en je krijgt alle producten inclusief een coaching gesprek helemaal gratis!

Lijkt dit jou ook wat om minder toxines in je leven te hebben, wellicht beter te slapen, of emotionele ondersteuning te hebben, dan is de online opleiding aromatherapie iets voor jou. Klik dan gerust op de link hieronder voor meer informatie en wanneer je vragen hebt want hoor ik dat graag.