Een bezield leven brengt vaak veel en onverwachte rijkdom. Een rijkdom die vaak anders uitpakt dan ik had kunnen bedenken en niet persé te maken heeft met financiële rijkdom. Ik neem je graag mee op mijn reis…

Al jaren had ik een grote wens; wonen met veel ruimte, zowel in huis als erbuiten. Ik had het plaatje helemaal in mijn hoofd. Hoe het huis zou moeten zijn, hoe mijn dochter in de tuin kon spelen en hoe mijn leven eruit zou zien. Allemaal bedacht met mijn rijke fantasie.

Nu weten we allemaal dat als je je iets bedenkt, dat het dan nog geen werkelijkheid is. Je moet wel iets doen om die droom werkelijkheid te laten worden. Nu heb ik vroeger vaker dingen gecreëerd vanuit mijn hoofd, maar dat valt dan toch wel vaak tegen. Het bracht me niet de joy die ik dacht dat het me zou brengen. En dat komt omdat ik het DACHT en visualiseerde!

Tegenwoordig ga ik anders te werk en dat brengt mij innerlijke joy, een vreugde, die groter is dan ik me ooit had kunnen voorstellen.  Toen ik op deze manier begon met creëren bedacht ik iets dat ik graag wilde, dat kon een ding zijn, maar ook een situatie. Ik checkte dan met mijn Ziel, mijn gevoel, of ik hier echt heel erg blij van werd. Ik bedoel dan niet die WOEHOE blijdschap waarvan een kind staat te springen en hyperen, maar ik heb het over een diep, warm gevoel in mijn buik, dat mij helemaal opvult en waar ik meteen van ontspan. Ontstond deze joy, dan zei ik daar JA tegen en was de creatie geboren. Soms werd deze creatie snel werkelijkheid en soms duurde het maanden of langer. Dit was onder andere afhankelijk van mij, als mens. Kon ik die joy blijven voelen, dan ging het snel. Liet ik mij overmannen door angst en twijfel, dan duurde de manifestatie van de creatie veel langer.

Terug naar de creatie van mijn huidige woning ruim een jaar geleden. Al jaren droom ik van een huis met ruimte in de natuur. De meeste van ons kennen dat soort dromen wel. Maar ja, ik ben een alleenstaande moeder en dan koop je niet zomaar een royaal huis met grond in een rustige omgeving ver weg van waar je opgegroeid bent. Allerlei angsten komen voorbij en deze worden nog eens gevoed doordat ik luister naar mijn omgeving. “Al mijn vrienden wonen in het midden van het land, mijn werk is in de randstad, ik moet helemaal opnieuw beginnen en dat kan ik nooit betalen.“ Dat waren toch wel de meest gehoorde gedachtes in mijn hoofd.

Samen met een vriendin die al in de regio woont waar ik naar toe wil verhuizen, ga ik op huizenjacht. Ik voel dat mijn huis er al is, maar ik weet niet waar. Bij alle huizen die ik bekijk is er 1 vraag belangrijk; “Is dit mijn huis?” En bij één huis is mijn reactie op deze vraag een duidelijk antwoord; de tranen stroomde over mijn wangen van blijdschap, pure joy. Dit is MIJN huis! En weer komen de twijfels… “Kan ik het wel betalen, want de vraagprijs is te hoog. Het wordt nu werkelijkheid, ga ik deze stap echt zetten en alles achterlaten?” En sommige mensen in mijn omgeving doen daar nog een schepje bovenop en ik rem mezelf en mijn creatie af door ernaar te luisteren.

Ik ga ademen, ademen en ademen. Steeds maar weer terug naar mezelf. Een diepe ademhaling nemen en die joy voelen, die intense, diepe vreugde. Ik zeg JA tegen dit gevoel en JA tegen dit huis. En dan valt alles op zijn plaats! Ik kan in de flow blijven van deze creatie. De verkopende partij had eerder nee gezegd tegen een hoger bod van een andere geïnteresseerde, maar gaan nu akkoord met mijn lagere bod, de financiering krijg ik rond en de verhuizing kan worden geregeld.

Inmiddels is het al weer even geleden dat mijn dochter en ik zijn verhuisd naar het noorden van het land waarbij we een leuk boerderij-achtig huis hebben betrokken met een behoorlijke tuin rondom en uitzicht over de weilanden met schaapjes. Wat is het fantastisch om elke morgen wakker te worden en de schapen rond te zien lopen vanuit mijn slaapkamerraam, vol leven en vreugde!

Dagelijks geniet ik van de vreugde die ik voel… Genieten in de tuin, de vruchtenstruiken hangen vol en mogen nog even rijpen en de aardbeien zijn ook goed op gang gekomen. Langzaam ontstaat er meer en meer leven in de tuin.

We hebben onlangs ons gezin uitgebreid met een lieve hond en binnenkort mogen we ook enkele kippen verwelkomen. JA zeggen tegen deze overvloed van levensvreugde, brengt meer en meer joy in mijn leven. Iedere dag maak ik nieuwe keuzes en mag er nog meer overvloed en joy mijn leven binnenstromen en loop ik steeds vaker met een hele brede glimlach op mijn gezicht. Een groot rijkdom!