Ook nu de dagen kouder worden is het heerlijk om zelfgemaakte cake te maken en te eten. Daarom deel ik een heerlijk recept met je voor een citroen lavendel cake. Ga je mee bakken en genieten?
Ingrediënten voor de cake:
192 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
snufje zout
3 eieren
128 gram suiker
2 eetlepels zachte boter
1 theelepel vanille
80 ml citroensap
8 druppels lemon essentiële olie
4 druppels lavendel essentiële olie
64 gram kokosboter, gesmolten
Ingrediënten voor het glazuur:
128 gram poedersuiker
2 eetl melk
2 druppels lemon essentiële olie
1 druppel lavendel essentiële olie
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en besprenkel met bloem.
Mix de bloem samen met de bakpoeder, baking soda en zout.
Pak een andere kom en mix de eieren, suiker, boter, vanille en het citroensap. Voeg de bloemmix toe aan de eierenmix. Meng alles tot een glad beslag.
Voeg de druppels lemon en lavendel toe samen met de gesmolten kokosolie. Meng het goed door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar.
Haal de cake uit de oven en laat minimaal 5 minuten rusten.
Maak het glazuur voor de cake in een glazen kom.
Haal de cake uit de bakvorm en breng het glazuur aan op de cake.
Laat de cake goed afkoelen.
Eet smakelijk!