opleiding skin coach

Word jij ook zo blij van mensen helpen met hun huidprobleem?
Of lijkt jou dat geweldig om te gaan doen?

Jouw klanten op een verantwoorde en veilige manier helpen hun rosacea, pigmentproblemen of acne onder controle te krijgen of zelfs te verhelpen?

Volg dan de opleiding tot Skin Coach!

De vakopleiding tot Skin Coach is onderscheidend!

De opleiding is breed georiënteerd waarbij we verder kijken dan standaard huidproblematiek en oplossingen.

We kijken naar de huidprocessen die de oorzaak kunnen zijn van huidproblemen, triggers en cel functionaliteiten. Ook het afnemen van een intake en de juiste vragen stellen om tot een goed behandelplan te komen, komen uitgebreid aan bod gedurende de opleiding.

Oplossingen kunnen vaak worden gevonden in behandelingen, de juiste ingrediënten en zelfs voedingstekorten of -verstoringen om de huid weer in balans te brengen. We passen al deze facetten toe rekening houdend met de belastbaarheid van de klant en haar/zijn huid op dat moment. Je leert jouw klanten ondersteunen met kennis en passie en ze mee te nemen op weg naar een gezonde huid.

Als Skin Coach ben jij in staat hier mee om te gaan en stap voor stap jouw klant te helpen klachten te verbeteren op weg naar een gezonde en stralende huid!

De opleiding tot Skin Coach is een masteropleiding voor gediplomeerde schoonheidsspecialistes en huidtherapeuten die maximale huidverbetering willen bereiken bij hun klanten en zichzelf als een coach en begeleider willen zien en een stap verder willen gaan dan huidverzorgende behandelingen.
Door kennis op te doen van de huid, de huidprocessen, de oorzaken en oplossingen van huidproblemen en hoe je dit samen kan brengen in een gedegen behandelplan en huidverbeteringstraject, gaat jou klanten brengen die therapie- en behandeltrouw zijn en waar jij gedurende langere tijd mee gaat samenwerken.

Door jouw klant een totaalprogramma op maat aan te bieden van een huidbehandelprogramma, optimale thuisverzorging en eventueel aanvullingen zoals voedingsadvies en/of suppletie zien we minder klachten en een stralende huid ontstaan.

Vakopleiding

De 8 maanden durende vakopleiding bereidt jou voor op het begeleiden van jouw klanten op weg naar een stralende huid.
De videolessen geven jou de kennis en inzichten voor jouw toekomstige werkwijze en de syllabus geeft je meer diepgang en achtergrondinformatie over alle onderwerpen. De videolessen, de syllabus en de live online Q&A zorgen ervoor dat jij over alle kennis kan beschikken!

Naast kennis over de huid, huidproblemen en behandelmethodes, kijken we ook naar het afnemen van een anamnese, het stellen van een differentiaal diagnose, het maken van een behandelplan en communicatie met jouw klant. De praktijktraining microneedling en chemische peelingen en de vele casussen gaan jou helpen praktijkervaring op te doen en al het geleerde stap voor stap toe te passen bij jouw klanten.

De hele opleiding is merk onafhankelijk, zodat je direct alles in de praktijk kan toepassen met jouw eigen apparatuur en producten.

Jouw persoonlijke kwaliteiten in combinatie met alle opgedane kennis zullen jou tot een unieke en authentieke Skin Coach maken!

Tijdens de opleiding Skin Coach komende volgende onderdelen aan bod;

Anamnese afnemen, differentiaal diagnose stellen, dossieropbouw

Algemene kennis over de huid, celfysiologie en huidmicrobioom

Huidproblemen, de oorzaken en oplossingen

Algemene huidverbeterende behandelingen

Microneedling

Chemische peelingen

Begeleiding & coaching van de klant in een huidverbeteringstraject

INHOUD EN DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding kent 7 modules en heeft een opleidingsduur van 8 maanden.

Module 1

Anamnese, differentiaal diagnose, informed consent, dossieropbouw

Module 2

Algemene kennis over de huid, celfysiologie en huidmicrobioom

Module 3

Huidproblemen, met o.a. gevoelige huid, hyperpigmentatie, huidveroudering, rosacea, actieve acne en vitiligo

Module 4

Huidverbeterende behandelingen, wat zijn de meest voorkomende behandelingen en wat gaan ze jouw klanten bieden

Module 5

Chemische peelingen incl praktijktraining – zurenkennis, klantselectie, behandelplan

Module 6

Microneedling incl praktijktraining

Module 7

Skin Coach in de praktijk

praktische informatie

  • In 8 maanden naar een Skin Coach
  • Videolessen die je kan kijken wanneer jou dat uitkomt
  • Een syllabus met uitgebreide achtergrond informatie
  • Per module is er een live Q&A via Zoom voor vragen, casussen en sparringmogelijkheden
  • Elke module wordt afgerond met een online toets en/of casusopdrachten en aanvullende huiswerkopdrachten
  • Wanneer een voldoende wordt behaald voor alle toetsen en opdrachten wordt het diploma Skin Coach uitgereikt
  • Thuisstudie uren per week; 4-6 uur per week
    Dit verschilt per module en de reeds aanwezige kennis.

Start opleiding

In 2022 start deze opleiding op 5 september.

Investering

september 2022

Voor de opleiding die start vanaf september 2022 is de investering voor deze opleiding € 2295,-.
Betaling in delen is mogelijk met een aanbetaling van € 695,- opgevolgd door 8 betalingen à € 200,- per maand.

Je kan ook kiezen voor de opleiding Skin Coach VIP waarbij je 8 x 1 uur 1-op-1 coaching/training ontvangt. De totaalprijs voor de VIP is € 3295,- excl btw.
Ook hiervoor geldt dat je in delen kunt betalen. Een aanbetaling van € 695,- gevolgd door 8 termijnbetalingen van € 325,-.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

De aanbetaling geschiedt bij aanmelding, de termijnbetalingen vinden plaats via een maandelijkse automatische incasso, startend in de maand waarin de opleiding start.

Door je in te schrijven voor een opleiding gaan wij een onderwijsovereenkomst aan. Deze kan je hier downloaden.

startdata opleiding SKIN coach

Skin coach

start 5 september 2022

Module 1 Dossiervorming
Toegang online les – 5 september 2022
Live Q&A 1 – 26 september 2022

Module 2 Huidmicrobioom
Live Q&A 2 – 7 november 2022

Module 3 Huidproblemen
Live Q&A 3.1 – 28 november 2022
Live Q&A 3.2 – 9 januari 2023

Module 4 Huidverbeterende behandelingen
Live Q&A 4 – 30 januari 2023

Module 5 Chemische peelingen
Praktijkdag in Oudeschans – 7 maart 2023

Module 6 Microneedling
Praktijkdag in Oudeschans – 3 april 2023

Module 7 Huidexpert in de praktijk
Live Q&A 7 – 10 april 2023

Huiswerkopdrachten inleveren 17 april 2023
Livedag/slotdag in Oudeschans 24 april 2023

Alle Q&A’s zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

 

skin coach vip

start 5 september 2022

In deze VIP-variant van de opleiding doorloop je het traject zoals hiernaast en daarnaast krijg je 8 x 1 uur 1-op-1 coaching/training.

wie ben ik

Ik ben al ruim 20 jaar actief in de cosmeticabranche waarbij ik ooit begonnen ben als aromatherapeut gecombineerd met het toepassen van orthomoleculaire suppletie.

Naast het behandelen van vele mensen heb ik altijd mijn focus gehad op het verdiepen van mijn eigen kennis en kunde, waardoor ik vele (internationale) cursussen, workshops en opleidingen heb gevolgd. Met heel veel plezier deel ik al mijn kennis en ervaring! Dit heb ik jaren lang gedaan door, na mijn eigen praktijk, als accountmanager en trainer voor schillende leveranciers te werken. De afwisseling van producttrainingen, trainingen in fysiologie, anatomie, suppletie en huidverbetering en trainen en coachen in ondernemersschap bieden mij een mooi gevarieerd aanbod en geven mij nog dagelijks de joy en compassie die ik belangrijk vind.

Door mijn intuïtie, mijn essentie, te volgen heb ik een rijk leven kunnen creëren waarbij (com)passie voorop gaat en dit is terug te zien in mijn trainingen en opleidingen.

 

Wanneer je in contact bent met jezelf en je dromen volgt…
Wanneer je je niet laat tegenhouden door angsten en twijfels…
Dan zijn de mogelijkheden oneindig groot en is je leven vervuld met joy!
LEEF!

zij gingen je voor

“Ik ken Karlijn Tempelman door haar vele trainingen in ons vak. Ze viel me op door haar gedegen vakkennis en haar passie voor de huid. Geen make-up dame die haar kunstje vertelt vanuit een distributeur, maar een echte vakvrouw die weet waar ze het over heeft!

Ik heb meteen contact gezocht en een traject met coaching, training voor mezelf en training voor mijn team. Als kers op de taart hebben we samen binnen mijn bedrijf een heus Huid Event georganiseerd. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog professioneler met mijn bedrijf naar buiten kan treden.

Daarna kwamen de Karlijn Tempelman trainingen. Merk-onafhankelijke trainingen in ons vakgebied. Trainingen op hoog niveau die ons bedrijf enorm geholpen hebben ons nog meer te specialiseren op het gebied van huidverbetering. Goed georganiseerd en in begrijpelijke taal uitgelegd door Karlijn. Naast de trainingen was er ook altijd ruimte om te sparren als collega’s. Samen een casus bekijken en beoordelen. Heel fijn om toch even dat zetje in de rug te krijgen bij twijfel over hoe te (be)handelen.

Ik hoop in de toekomst nog veel van je te mogen leren Karlijn, en dat we vele cliënten met hun huidproblemen kunnen helpen. Bedankt voor je kennis en kunde en collegialiteit!”

– Ankie –

“Ik ken Karlijn sinds 2014 en heb al veel verschillende trainingen van haar gevolgd. Karlijn heeft waanzinnig veel actuele kennis en kan daar op een boeiende manier over vertellen. Ze kan wetenschappelijke feiten duidelijk en stellig uitleggen. Dat vind ik erg fijn.

Maar Karlijn is meer; ze is professioneel, zeer ervaren en heeft heel veel kennis over wat goed is voor de mens.

Karlijn benadert het menselijk lichaam op een holistische manier, waardoor een training altijd meerdere (diepere) lagen raakt. Vanuit de gevoelskant snapt ze precies wat er speelt. Dat geeft haar trainingen voor mij die extra’s waardoor ik getriggerd blijf en haar blijf volgen.”

– Astrid –

veel gestelde vragen

welke basiskennis heb ik nodig?

Er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van de opleiding Balanz Coach. Een afgeronde MBO opleiding is een pre.

wat heb ik nodig om deze opleiding te kunnen volgen?
Je hebt een computer, tablet of telefoon nodig om deze opleiding te volgen met werkend geluid, microfoon en camera.
Daarnaast is pen en papier handig om aantekeningen te maken. Je hebt de mogelijkheid om bepaalde delen van de opleidingen uit te printen als je dat wilt.
Tijd, want afhankelijk van jouw kennis en ervaring vraagt de opleiding zo’n 4-6 uur studietijd per week.
Tijdens de laatste module maakt je gebruik van een groot vel blanco papier en kleurstiften.
wat als ik op bepaalde data niet aanwezig kan zijn bij de live lessen?

De live Q&A momenten zijn niet verplicht en zijn bedoeld om jou te ondersteunen en als vragenmoment. De Q&A’s worden opgenomen en kunnen dus later terug worden gekeken.

hoeveel tijd neemt deze opleiding in beslag?

De opleiding duurt 12 maanden, waarbij je, afhankelijk van jouw kennis en ervaring zo’n 4-6 uur per week aan het studeren bent. Dit kan zijn de videoles volgen, studiemateriaal uit de syllabus doornemen, een Q&A volgen, opdrachten maken of het voorbereiden op de toets waarmee elke module wordt afgesloten.

wat als ik wil stoppen met de opleiding?

Voor aanvang van de opleiding heb je de mogelijkheid jouw inschrijving kosteloos te annuleren. Je kunt, zonder opgaaf van redenen, afzien van je koop en zal de investering minus een eventuele aanbetaling en administratiekosten worden gecrediteerd. 

Wanneer je op of na de startdatum van de opleiding voortijdig wilt stoppen, dan kan je dit schriftelijk mededelen aan de opleider.

Het lesmateriaal blijft beschikbaar zoals als de opleiding duurt en restitutie van het opleidingsgeld is niet mogelijk. De volledige opleidingssom moet worden voldaan.

Het tijdelijk pauzeren van jouw opleiding is in overleg mogelijk.

Wat als ik nu nog een vraag heb?

Als je nu nog een vraag hebt, dan mag je mij mailen op info@karlijntempelman.nl

OPLEIDING ORIËNTATIEGESPREK

Wil jij ontdekken welke training of opleiding het beste bij jou past, plan dan snel een gratis persoonlijk oriëntatiegesprek in!