opleiding Rosacea Specialist

Zie jij ook steeds meer mensen met roodheden in hun gezicht?
Couperose en rosacea zijn huidaandoeningen die steeds vaker voorkomen. Voeding, levensstijl en stress zijn een paar zaken die invloed hebben op roodheden in de huid. Word jij dè rosacea specialist en ga jij mensen met couperose en rosacea helpen hun huid weer in balans te krijgen?

Volg dan de opleiding tot Rosacea Specialist!

De expert opleiding tot Rosacea Specialist is onderscheidend!

De 3 maanden durende opleiding is echt een vakopleiding die jou voorbereidt op het behandelen en begeleiden van rosacea cliënten.

We kijken naar de huid, de relatie tussen darmen en huid, de fases waar een rosacea huid doorheen gaat, oorzaken en natuurlijk oplossingen. Alles start bij het afnemen van een gedegen intake, het opstellen van een behandelplan, het vaststellen van individuele triggers en oplossingen.

Oplossingen kunnen vaak worden gevonden in behandelingen, de juiste ingrediënten en zelfs voedingstekorten of -verstoringen om de huid weer in balans te brengen. Ook stress, toxines, hormonen, verzuring van de darmen en een beschadigde huidbarièrre behoren tot de aan te pakken onderdelen. We passen al deze facetten toe rekening houdend met de belastbaarheid van de klant en haar/zijn huid op dat moment. Je leert jouw klanten ondersteunen met kennis en passie en ze mee te nemen op weg naar een gezonde huid.

Als Rosacea Specialist ben jij in staat hier mee om te gaan en stap voor stap jouw klant te helpen klachten te verbeteren op weg naar een gezonde en stralende huid!

Door kennis op te doen van de huid, de huidprocessen, de oorzaken en oplossingen van rosacea en couperose problemen en hoe je dit samen kan brengen in een gedegen behandelplan en huidverbeteringstraject, gaat jou klanten brengen die therapie- en behandeltrouw zijn en waar jij gedurende langere tijd mee gaat samenwerken.

Door jouw klant een totaalprogramma op maat aan te bieden van een huidbehandelprogramma, optimale thuisverzorging en eventueel aanvullingen zoals voedingsadvies en/of suppletie zien we een stralende huid ontstaan.

 Specialistische opleiding

De 3 maanden durende opleiding bereidt jou voor op het begeleiden van jouw rosacea klanten op weg naar een stralende huid.
De videolessen geven jou de kennis en inzichten voor jouw toekomstige werkwijze en de syllabus geeft je meer diepgang en achtergrondinformatie over alle onderwerpen. De videolessen, de syllabus en live dagen zorgen ervoor dat jij over alle kennis kan beschikken!

Naast kennis over de huid, darm-/huidmicrobioom, kenmerken, fases, triggers en oorzaken, kijken we ook naar het afnemen van een anamnese, het bijhouden van een voedings-/triggerdagboek, het maken van een behandelplan en de rol van ingrediënten, essentiële oliën en stressmanagement om de rosacea aan te pakken op een natuurlijke en holistische wijze. Ook het micro-needlen van rosacea komt hierbij aan bod. Het oefenen in o.a. het opstellen van een gefaseerd behandelplan gaan jou helpen de theorie om te zetten naar de praktijk, zodat jij jou klanten met vasculaire roodheden effectief kan helpen.

De opleiding is merk onafhankelijk, zodat je direct alles in de praktijk kan toepassen met jouw eigen apparatuur en producten. 

Jouw persoonlijke kwaliteiten in combinatie met alle opgedane kennis zullen jou tot een unieke en authentieke Rosacea Specialist maken!

Tijdens de opleiding Rosacea Specialist komen de volgende onderdelen aan bod;

Rosacea-intake afnemen

Algemene kennis over de huid, huidmicrobioom en darmmicrobioom

Kenmerken & fases & vormen van rosacea

Oorzaken van rosacea

Ontzuren/detoxen

Ingrediënten en essentiële oliën

De rol van voeding en suppletie

De rol van hormonen bij rosacea

Micro-needling van rosacea

Overige behandelingen bij rosacea

INHOUD EN DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding kent 6 modules en heeft een opleidingsduur van 3 maanden.

Module 1

intake, voedings- & triggerdagboek en opstellen van een behandelplan op maat

Module 2

Algemene kennis over de huid en huid- & darmmicrobioom

Module 3

Kenmerken & fases & vormen van rosacea

Module 4

oorzaken van rosacea

Module 5

oplossingen

Module 6

behandelingen bij rosacea

praktische informatie

 • In 3 maanden naar een Rosacea Specialist
 • Videolessen die je kan kijken wanneer jou dat uitkomt
 • Een syllabus met uitgebreide achtergrond informatie
 • 3 Live dagen in Amersfoort
 • De opleiding wordt afgerond met een eindtoets
 • Wanneer een voldoende wordt behaald voor de eindtoets en er voldaan is aan de 100% aanwezigheidsplicht voor de livedagen wordt het certificaat Rosacea Specialist uitgereikt
 • Thuisstudie uren per week; 4-6 uur per week
  Dit verschilt per module en de reeds aanwezige kennis.
 • Skin Register geaccrediteerd is aangevraagd.
 • Vermelding op de rosacea consumenten informatieve website www.rosaceaennu.nl 

Start opleiding

De eerst volgende groep start op maandag 2 september 2024.

Investering

Voor de opleiding Rosacea Specialist is de investering € 695,-.

Betaling in 2 delen is mogelijk met een betaling van € 360,00 op het moment van aanmelden, opgevolgd door een 2e termijn aan het begin van de daarop volgende maand à € 360,00.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Door je in te schrijven voor een opleiding gaan wij een onderwijsovereenkomst aan. Deze kan je hier downloaden.

startdata opleiding rosacea specialist

Rosacea Specialist

start 2 september 2024

Toegang tot het e-learning deel van de opleiding
2 september 2024

Livedag 1
zaterdag 14 september 2024 te Amersfoort

Livedag 2
zaterdag 26 oktober 2024 te Amersfoort

Livedag 3 
zaterdag 30 november 2024 te Amersfoort 

Rosacea Specialist

start 2 januari 2025

Toegang tot het e-learning deel van de opleiding
2 januari 2025

Livedag 1
woensdag 8 januari 2025 te Amersfoort

Livedag 2
woensdag 5 februari 2025 te Amersfoort

Livedag 3 
woensdag 12 maart 2025 te Amersfoort

wie ben ik

Ik ben al ruim 30 jaar actief in de cosmeticabranche waarbij ik ooit begonnen ben als aromatherapeut gecombineerd met het toepassen van orthomoleculaire suppletie.

Naast het behandelen van vele mensen heb ik altijd mijn focus gehad op het verdiepen van mijn eigen kennis en kunde, waardoor ik vele (internationale) cursussen, workshops en opleidingen heb gevolgd. Met heel veel plezier deel ik al mijn kennis en ervaring! Dit heb ik jaren lang gedaan door, na mijn eigen praktijk, als accountmanager en trainer voor schillende leveranciers te werken. De afwisseling van producttrainingen, trainingen in fysiologie, anatomie, suppletie en huidverbetering en trainen en coachen in ondernemersschap bieden mij een mooi gevarieerd aanbod en geven mij nog dagelijks de joy en compassie die ik belangrijk vind.

Door mijn intuïtie, mijn essentie, te volgen heb ik een rijk leven kunnen creëren waarbij (com)passie voorop gaat en dit is terug te zien in mijn trainingen en opleidingen.

 

Wanneer je in contact bent met jezelf en je dromen volgt…
Wanneer je je niet laat tegenhouden door angsten en twijfels…
Dan zijn de mogelijkheden oneindig groot en is je leven vervuld met joy!
LEEF!

zij gingen je voor

Wat was dit een bijzondere ervaring!

Ik heb de opleiding Skincoach gevolgd bij Karlijn. 

Mijn doel was om mijn kennis uit te breiden en meer op gevoel werken. Beide doelen en meer heb ik behaald met Karlijn. Haar intensieve en vooral persoonlijke begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren.

Ik heb veel geleerd en het gevoel dat ik mijn klanten beter en gerichter kan helpen. De stof is uitgebreid en is een toevoeging voor elke huidspecialist die zich wilt onderscheiden in de branche.
De praktijkdagen waren ideaal om je vragen te stellen en verder te ontwikkelen in het vak.

Dankjewel Karlijn.

– Laura Janssen – 

Een fantastische aanvulling op mijn kennis over de huid!

Ik heb de opleiding tot Skincoach met succes afgerond en ben ongelooflijk dankbaar voor al deze nieuwe kennis. De basis opleiding tot schoonheidsspecialiste is voornamelijk gericht op de praktijk, terwijl er ook in de theorie ongelooflijk veel te leren is over de huid.

Met deze kennis op zak kan ik mijn klanten een nog completer advies geven en sta steviger in mijn schoenen. Ik weet wat ik doe!!

– Kim Snapper – Flow! Huidverbetering

“Ik ken Karlijn Tempelman door haar vele trainingen in ons vak. Ze viel me op door haar gedegen vakkennis en haar passie voor de huid. Geen make-up dame die haar kunstje vertelt vanuit een distributeur, maar een echte vakvrouw die weet waar ze het over heeft!

Ik heb meteen contact gezocht en een traject met coaching, training voor mezelf en training voor mijn team. Als kers op de taart hebben we samen binnen mijn bedrijf een heus Huid Event georganiseerd. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog professioneler met mijn bedrijf naar buiten kan treden.

Daarna kwamen de Karlijn Tempelman trainingen. Merk-onafhankelijke trainingen in ons vakgebied. Trainingen op hoog niveau die ons bedrijf enorm geholpen hebben ons nog meer te specialiseren op het gebied van huidverbetering. Goed georganiseerd en in begrijpelijke taal uitgelegd door Karlijn. Naast de trainingen was er ook altijd ruimte om te sparren als collega’s. Samen een casus bekijken en beoordelen. Heel fijn om toch even dat zetje in de rug te krijgen bij twijfel over hoe te (be)handelen.

Ik hoop in de toekomst nog veel van je te mogen leren Karlijn, en dat we vele cliënten met hun huidproblemen kunnen helpen. Bedankt voor je kennis en kunde en collegialiteit!”

– Ankie 

“Ik ken Karlijn sinds 2014 en heb al veel verschillende trainingen van haar gevolgd. Karlijn heeft waanzinnig veel actuele kennis en kan daar op een boeiende manier over vertellen. Ze kan wetenschappelijke feiten duidelijk en stellig uitleggen. Dat vind ik erg fijn.

Maar Karlijn is meer; ze is professioneel, zeer ervaren en heeft heel veel kennis over wat goed is voor de mens.

Karlijn benadert het menselijk lichaam op een holistische manier, waardoor een training altijd meerdere (diepere) lagen raakt. Vanuit de gevoelskant snapt ze precies wat er speelt. Dat geeft haar trainingen voor mij die extra’s waardoor ik getriggerd blijf en haar blijf volgen.”

– Astrid –

veel gestelde vragen

welke basiskennis heb ik nodig?

Er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van de opleiding tot Rosacea Specialist. Een afgeronde MBO opleiding is een pre.

wat heb ik nodig om deze opleiding te kunnen volgen?
Je hebt een computer, tablet of telefoon nodig om deze opleiding te volgen met werkend geluid en een internetverbinding.
Daarnaast is pen en papier handig om aantekeningen te maken. Je hebt de mogelijkheid om bepaalde delen van de opleidingen uit te printen als je dat wilt.
Tijd, want afhankelijk van jouw kennis en ervaring vraagt de opleiding zo’n 4-6 uur studietijd per week.
wat als ik op bepaalde data niet aanwezig kan zijn bij de live lessen?

De live dagen kennen een aanwezigheidsplicht van 80%. Live dagen kun je inhalen in een volgende groep. Er wordt geen garantie gegeven dat een volgende groep ook daadwerkelijk start. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers/aanmelding.

hoeveel tijd neemt deze opleiding in beslag?

De opleiding duurt 3 maanden, waarbij je, afhankelijk van jouw kennis en ervaring zo’n 4-6 uur per week aan het studeren bent. Dit kan zijn de videoles volgen, studiemateriaal uit de syllabus doornemen, een live dag volgen of het voorbereiden op de toets waarmee elke module wordt afgesloten.

wat als ik wil stoppen met de opleiding?

Voor aanvang van de opleiding heb je de mogelijkheid jouw inschrijving kosteloos te annuleren. Je kunt, zonder opgaaf van redenen, afzien van je koop en zal de investering minus een eventuele aanbetaling en administratiekosten worden gecrediteerd. 

Wanneer je op of na de startdatum van de opleiding voortijdig wilt stoppen, dan kan je dit schriftelijk mededelen aan de opleider.

Het lesmateriaal blijft beschikbaar en restitutie van het opleidingsgeld is niet mogelijk. De volledige opleidingssom moet worden voldaan.

Het tijdelijk pauzeren van jouw opleiding is in overleg mogelijk.

Wat als ik nu nog een vraag heb?

Als je nu nog een vraag hebt, dan mag je mij mailen op info@karlijntempelman.nl

OPLEIDING ORIËNTATIEGESPREK

Wil jij ontdekken welke training of opleiding het beste bij jou past, plan dan snel een gratis persoonlijk oriëntatiegesprek in!