Cursus balanz coach

Ben jij op zoek naar een bredere aanpak voor het begeleiden en behandelen van jouw (toekomstige) cliënten?

Jouw klanten op natuurlijke wijze helpen hun balans terug te vinden waardoor huid- en andere fysieke klachten worden verruild voor een vitaal en energieker leven?

Volg dan de e-learning cursus tot Balanz Coach!

De e-learning cursus tot Balanz Coach is onderscheidend!

Voorheen werd deze e-learning cursus als opleiding gegeven. Vanaf nu is het mogelijk deze opleiding als e-learning cursus te volgen. De inhoud blijft gelijk! De cursus is breed georiënteerd waarbij we verder kijken dan zichtbare problematiek en oplossingen.

We kijken naar de oorzaak van huidproblemen en andere fysieke klachten alsook emotionele klachten. Hierbij zien we dat disbalans in hormonen in veel gevallen een grote veroorzaker is, dus hormonen & neurotransmitters en het hormonale systeem komen uitgebreid aan bod gedurende de cursus.

Oplossingen kunnen vaak worden gevonden in voeding, orthomoleculaire suppletie en aromatherapie. We passen al deze facetten toe rekening houdend met de belastbaarheid van de cliënt op dat moment. We weten bijvoorbeeld allemaal dat roken en het eten van suikers “niet goed” is voor onze gezondheid, maar levensstijl aanpassingen blijken in de praktijk vaak zo moeilijk!

Jij leert als Balanz Coach hoe je hier meer om kan gaan en stap voor stap jouw cliënt kan helpen klachten te verbeteren op weg naar een gezond en vitaal leven!

De e-learning cursus tot Balanz Coach geeft jou de kennis en kunde om mensen te helpen in balans te komen en klachten zoals hormonale disbalans, slaapproblemen, overgangsklachten, emotionele klachten, chronische vermoeidheid en huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem, versnelde huidveroudering, couperose te verminderen of zelfs te verhelpen.

Veel klachten hebben een dieper liggende oorzaak, zoals veel huidproblemen. We kunnen in de huid verbetering brengen door bepaalde huidprocessen te stimuleren of juist af te remmen, de juiste werkstoffen toe te voegen en de huid goed te verzorgen, maar wanneer een dieper gelegen disbalans de oorzaak is, zouden we dan niet een groter resultaat kunnen bereiken, zeker op langere termijn, wanneer we deze dieper gelegen disbalans meenemen in ons behandelplan?

Door jouw klant een totaalprogramma op maat aan te bieden waarbij we kijken naar de mens als geheel, heeft jouw klant de mogelijkheid om zich vitaler en fitter te voelen, met meer innerlijke rust, minder klachten en een stralende huid.

E-learning cursus als vakopleiding

De cursus bereidt jou voor op het begeleiden van jouw cliënten.
De videolessen geven jou de kennis en inzichten voor jouw toekomstige werkwijze, en de syllabus geeft je meer diepgang en achtergrondinformatie over alle onderwerpen. De videolessen, de syllabus zorgen ervoor dat jij over alle kennis kan beschikken!

Naast kennis over het lichaam, haar systemen en behandelmethodiek, kijken we ook naar het afnemen van een anamnese, het stellen van een differentiaal diagnose, het maken van een behandelplan en communicatie met jouw cliënt. 

Jouw persoonlijke kwaliteiten in combinatie met alle opgedane kennis zullen jou tot een unieke en authentieke Balanz Coach maken!

Tijdens de cursus Balanz Coach komende volgende onderdelen aan bod;

Algemene fysiologie van de mens

Bouw en functies van de huid(cellen)

Huidproblemen

Hormonen en hormonaal systeem

Aromatherapie

Orthomoleculaire suppletie

INHOUD EN DUUR VAN DE cursus

De cursus kent 6 modules en de studieduur is ongeveer 12-16 maanden. Dit is afhankelijk van jouw voorkennis en hoeveel tijd jij per week kan investeren in de cursus.

Module 1

basisbegrippen & Dossiervorming

Module 2

Fysiologie

Module 3

Huidproblemen

Module 4

Aromatherapie

Module 5

Hormonen

Module 6

Orthomoleculaire suppletie

praktische informatie

 • In 12-16 maanden naar een Balanz Coach
 • Videolessen bij elke module
 • Een syllabus met uitgebreide achtergrond informatie 
 • Elke module wordt afgerond met een online toets
 • Wanneer een voldoende wordt behaald voor alle toetsen en de examenopdracht is met een voldoende afgerond, wordt het certificaat Balanz Coach uitgereikt
 • Na module 6 krijg je toegang tot een oefenexamenopdracht, waarna je de examenopdracht kan gaan maken. De examenopdracht wordt samen met jou live besproken door opleider Karlijn Tempelman. Je ontvangt direct je uitslag.
 • Thuisstudie uren per week; 4-6 uur per week
  Dit verschilt per module en de reeds aanwezige kennis.
 • 18 maanden toegang tot je eigen leeromgeving in de online academie. Daarna de mogelijkheid tot verlenging van de toegang tegen betaling.
 • Live ondersteuning 1-op-1 mogelijk op aanvraag

Start opleiding

Je kunt deze cursus starten wanneer het jou uitkomt.

Na aanmelding en betaling wordt de eerste module direct toegankelijk voor jou. Het je de module afgerond door het behalen van de toets, dan kan je door naar de volgende module. Voor elke toets dien je 60% van de vragen goed beantwoord te hebben.

Investering

E-learning cursus tot Balanz Coach

Voor de cursus is de investering voor deze 12-16 maanden durende vakopleiding € 895,-.
Betaling in twee delen is mogelijk met een aanbetaling van € 447,50 excl btw. opgevolgd door een tweede betaling de eerst volgende maand à € 447,50 excl btw. De tweede betaling vindt plaats via automatische incasso.

Je kunt kiezen voor live ondersteuning waarbij je vragen kan stellen, casussen voor kan leggen en kan sparren over bijvoorbeeld ondernemerschap. Jij bepaalt de inhoud van het ondersteuningsgesprek. Wens je live ondersteuning dan kan je je hiervoor separaat aanmelden. Meer informatie hierover ontvang je na aanmelding.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Door je in te schrijven voor een cursus gaan wij een onderwijsovereenkomst aan. Deze kan je hier downloaden.

wie ben ik

Ik ben bijna 30 jaar actief in de cosmeticabranche waarbij ik ooit begonnen ben als schoonheidsspecialiste en aromatherapeut gecombineerd met het toepassen van orthomoleculaire suppletie.

Naast het behandelen van vele mensen heb ik altijd mijn focus gehad op het verdiepen van mijn eigen kennis en kunde, waardoor ik vele (internationale) cursussen, workshops en opleidingen heb gevolgd. Met heel veel plezier deel ik al mijn kennis en ervaring! Dit heb ik jaren lang gedaan door, na mijn eigen praktijk, als accountmanager en trainer voor schillende leveranciers te werken. De afwisseling van producttrainingen, trainingen in fysiologie, anatomie, suppletie en huidverbetering en trainen en coachen in ondernemerschap bieden mij een mooi gevarieerd aanbod en geven mij nog dagelijks de joy en compassie die ik belangrijk vind.

Door mijn intuïtie, mijn essentie, te volgen heb ik een mooi leven kunnen creëren waarbij (com)passie voorop gaat en dit is terug te zien in mijn trainingen en opleidingen.

 

Wanneer je in contact bent met jezelf en je dromen volgt…
Wanneer je je niet laat tegenhouden door angsten en twijfels…
Dan zijn de mogelijkheden oneindig groot en is je leven vervuld met joy!
LEEF!

zij gingen je voor

“Na een aantal online cursussen te hebben gevolgd heb ik de opleiding tot Balanz Coach gevolgd en heb deze in januari 2024 afgerond.
De opleiding is goed opgebouwd en je merkt de liefde en kennis die Karlijn in deze opleiding gestopt heeft. Het contact met Karlijn gedurende de opleiding was heel prettig. Er zijn momenten geweest dat wij samen gespard hebben m.b.t. een aantal casussen.
Het feit dat ik in het buitenland woon en niet heen en weer kon reizen, was geen probleem. Via Zoom hebben we toch “live” contact kunnen hebben.
Ik kan de Karlijn Tempelman Academie alleen maar aanbevelen!”

Caroline Koppejan-Clasquin

“De opleiding tot Balanz coach gaf precies waar ik naar op zoek was. Verdieping, meer leren over mijzelf maar ook elk (huid)probleem bekijken van de andere kant, het gehele plaatje! Gezond van binnen is gezond van buiten. Vooral de aromatherapie is helemaal mijn ding en heeft hele mooie deuren geopend. Op persoonlijk en zakelijk vlak ben ik ontzetten gegroeid en geeft het mijn praktijk een compleet nieuwe invalshoek wat zeer gewaardeerd wordt!”

Marilou van Marilooks

“Ik kan nu mijn cliënten veel beter begeleiden en een totaal “concept” aanbieden… de huid is de spiegel van ons innerlijk en mind ect. , door nu “alles” aan te pakken neem ik vaak de oorzaak weg van een probleem…

Vb. Iemand met acne… enkel een behandeling geven is goed, tijdelijk… je moet de oorzaak van het probleem aanpakken en niet enkel het gevolg…. Dus dit alles is voor mij maar zeker voor de klant een meerwaarde.

Je kennis in de praktijk omzetten start vanaf het moment de cliënt binnen komt, hoe leer je allemaal in de opleiding….

Ik heb al heel veel opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland maar dit, dit was echt een eye opener. Dus ja, ik heb echt nog heel veel bijgeleerd. Onderschat het niet, het is een zeer intense opleiding die echt in de diepte gaat….

Ik heb de opleiding als zeer zeer leerrijk ervaren, intensief maar zo blij dat ik het gedaan heb. Voor mezelf en voor mijn zaak is dit echt een meerwaarde. Ik zou deze opleiding zeker adviseren.”

Tine Hylebos
www.balanzcoach.be

“Lieve Karlijn, bedankt voor alles. Karlijn is een topper in uitleg. Ik heb bij haar al meerdere trainingen gevolgd en ik kan zeggen zij brengt je verder. Ze heeft veel actuele kennis. Ze brengt dingen duidelijk waardoor het ook goed te begrijpen is. Ik kan alleen maar zeggen. Ga zo door! Nogmaals veel dank voor alles. Je gaat zeker nog van mij horen 🙂 “

Sabine Grootjes
Salon Colorfull

“Ik ken Karlijn Tempelman door haar vele trainingen in ons vak. Ze viel me op door haar gedegen vakkennis en haar passie voor de huid. Geen make-up dame die haar kunstje vertelt vanuit een distributeur, maar een echte vakvrouw die weet waar ze het over heeft!

Ik heb meteen contact gezocht en een traject met coaching, training voor mezelf en training voor mijn team. Als kers op de taart hebben we samen binnen mijn bedrijf een heus Huid Event georganiseerd. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog professioneler met mijn bedrijf naar buiten kan treden.

Daarna kwamen de Karlijn Tempelman trainingen. Merk-onafhankelijke trainingen in ons vakgebied. Trainingen op hoog niveau die ons bedrijf enorm geholpen hebben ons nog meer te specialiseren op het gebied van huidverbetering. Goed georganiseerd en in begrijpelijke taal uitgelegd door Karlijn. Naast de trainingen was er ook altijd ruimte om te sparren als collega’s. Samen een casus bekijken en beoordelen. Heel fijn om toch even dat zetje in de rug te krijgen bij twijfel over hoe te (be)handelen.

Ik hoop in de toekomst nog veel van je te mogen leren Karlijn, en dat we vele cliënten met hun huidproblemen kunnen helpen. Bedankt voor je kennis en kunde en collegialiteit!”

– Ankie –

“Ik ken Karlijn sinds 2014 en heb al veel verschillende trainingen van haar gevolgd. Karlijn heeft waanzinnig veel actuele kennis en kan daar op een boeiende manier over vertellen. Ze kan wetenschappelijke feiten duidelijk en stellig uitleggen. Dat vind ik erg fijn.

Maar Karlijn is meer; ze is professioneel, zeer ervaren en heeft heel veel kennis over wat goed is voor de mens.

Karlijn benadert het menselijk lichaam op een holistische manier, waardoor een training altijd meerdere (diepere) lagen raakt. Vanuit de gevoelskant snapt ze precies wat er speelt. Dat geeft haar trainingen voor mij die extra’s waardoor ik getriggerd blijf en haar blijf volgen.”

– Astrid –

veel gestelde vragen

welke basiskennis heb ik nodig?

Er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van de opleiding Balanz Coach. Een afgeronde MBO opleiding is een pre.

wat heb ik nodig om deze opleiding te kunnen volgen?
Je hebt een computer, tablet of telefoon nodig om deze opleiding te volgen met werkend geluid, microfoon en camera.
Daarnaast is pen en papier handig om aantekeningen te maken. Je hebt de mogelijkheid om bepaalde delen van de opleidingen uit te printen als je dat wilt.
Tijd, want afhankelijk van jouw kennis en ervaring vraagt de opleiding zo’n 4-6 uur studietijd per week.
De livedagen vinden plaats in Oudeschans. Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de regio verkrijgbaar wanneer daar behoefte aan is.
wat als ik op bepaalde data niet aanwezig kan zijn bij de live lessen?

Voor de live Q&A momenten en live dagen is een 80% aanwezigheidsverplichting. Deze momenten zijn bedoeld om jou te ondersteunen en als vragenmoment. De Q&A’s worden opgenomen en kunnen dus later terug worden gekeken. Live dagen kunnen niet worden ingehaald.

hoeveel tijd neemt deze opleiding in beslag?

De opleiding duurt 16 maanden, waarbij je, afhankelijk van jouw kennis en ervaring zo’n 4-6 uur per week aan het studeren bent. Dit kan zijn de videoles volgen, studiemateriaal uit de syllabus doornemen, een Q&A en livedag volgen, opdrachten maken of het voorbereiden op de toets waarmee elke module wordt afgesloten.

wat als ik wil stoppen met de opleiding?

Voor aanvang van de opleiding heb je de mogelijkheid jouw inschrijving kosteloos te annuleren. Je kunt, zonder opgaaf van redenen, afzien van je koop en zal de investering minus een eventuele aanbetaling en administratiekosten worden gecrediteerd. 

Wanneer je op of na de startdatum van de opleiding voortijdig wilt stoppen, dan kan je dit schriftelijk mededelen aan de opleider.

Het lesmateriaal blijft beschikbaar zolang als de opleiding duurt en restitutie van het opleidingsgeld is niet mogelijk. De volledige opleidingssom moet worden voldaan.

Het tijdelijk pauzeren van jouw opleiding is in overleg mogelijk.

Wat als ik nu nog een vraag heb?

Als je nu nog een vraag hebt, dan mag je mij mailen op info@karlijntempelman.nl

OPLEIDING ORIËNTATIEGESPREK

Wil jij ontdekken welke training of opleiding het beste bij jou past, plan dan snel een gratis persoonlijk oriëntatiegesprek in!