Welke pen moet ik hebben, wat is de beste microneedlingapparatuur, en bij welke leverancier moet ik zijn… dagelijks worden dit soort vragen mij gesteld, dus het is tijd voor een blog waarin ik een aantal van mijn inzichten met je deel.

Voordat je gaat kijken naar rollers, pennen en andere microneedlingapparatuur is het belangrijk jezelf een aantal vragen te stellen;

  1. Waarvoor wil ik microneedling gaan inzetten?
  2. Roller of pen?
  3. Hoe vaak wil ik microneedling behandelingen gaan uitvoeren?
  4. Heb ik er al klanten voor of moet ik een nieuwe doelgroep aanspreken?
  5. Wat zijn mijn minimale eisen aan een apparaat?
  6. Ben ik bereid de komende jaren elk jaar te investeren in trainingen?
  7. Welke producten ga ik gebruiken voor de needlingbehandeling? En moet ik hiervoor een hele nieuwe lijn opnemen?
Overwegingen

Wil je microneedling gaan inzetten als huidverjongende behandeling, met andere woorden, wil je de verslapte, rijpere huid met rimpels behandelen of ligt je interesse ook bij het behandelen van rosacea, littekens, actieve acne en eventueel zelfs brandwonden? En natuurlijk is er ook een middenweg, toch is het belangrijk van te voren te bepalen hoever jij denkt te willen gaan met je needling behandelingen. Wanneer je veel indicaties wilt gaan behandelen en van microneedling je specialiteit wilt gaan maken, dan vraagt dat veel van je apparaat en zal je daar rekening mee moeten houden bij de aanschaf. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je kiest voor bijvoorbeeld alleen huidverjonging en je geeft hiervoor 3 tot 4 behandelingen per dag 😉

Misschien ben jij net de eerste stappen aan het zetten van huidverzorging naar huidverbetering en hoop je dat je huidige klanten met je mee gaan op de nieuwe weg die jij met je bedrijf in bent geslagen. Of misschien ben je al langere tijd bezig met huidverbetering en heb je al een mooie groep klanten die je makkelijk kennis kan laten maken met microneedling. In de eerste situatie zal je voor jezelf de keuze moeten maken of je een nieuwe doelgroep aan wilt gaan spreken en hoe je dit wilt gaan doen.  Steeds meer en meer zie ik de markt in tweeën splitsen, salons die breed georiënteerd zijn al dan niet op huidverbetering en salons die maar 1 of 2 behandeltypes aanbieden voor huidverbetering, maar daar echt hun specialiteit van hebben gemaakt. Deze laatste groep is tot nu toe absoluut het kleinst, maar wel heel erg succesvol.

Bepaal wat voor jou belangrijk is bij de aanschaf van een apparaat. Denk hierbij aan de kwaliteit, garantietermijn, de mogelijkheden van het apparaat, de service van de leverancier en natuurlijk ook het niveau van de training en de kostprijs van bijvoorbeeld de naaldmodules.

Ook heb je een keuze te maken of je met rollers wilt werken of met een pen. Rollers lijken goedkoper, maar wat gaat het jou opleveren? Rollers zijn verkrijgbaar in verschillende naaldlengtes, maar als ik kijk dat ik soms wel 6 keer in één behandeling mijn naaldlengte aanpas, dan zou dat betekenen dat ik meerdere rollers nodig heb per behandeling wil ik optimaal kunnen behandelen met het grootste resultaat. Daarnaast behandel ik graag ook de oogleden, ooghoeken en andere kleine ruimtes zoals de mondhoeken. Ik wil precies kunnen werken en dit kan niet met een roller. Met een pen geef ik helemaal geen druk op de huid en laat ik echt de pen en de naaldjes het werk doen. Heb ik meer of minder naaldlengte nodig, dan verander ik de naaldlengte. Een ander groot voordeel van de pen is dat je de naaldjes verticaal in de huid brengt. Er is aangetoond dat dit de minste schade geeft aan de huidbarrière en dat de downtime korter wordt. De microverwondingen die je maakt in de huid zijn kleiner en daardoor minder kans op complicaties. Dit zijn een paar redenen waarom ik alleen nog maar met een pen werk.

Vraag eens aan collega’s die al needlen met welk apparaat zij werken, hoe hun apparaat functioneert na 1 of 2 jaar, wat de downtime van hun klanten is etc. Dit geeft jou inzicht in de kwaliteit van het apparaat en de bijbehorende naalden.

Zeker als je net begint met microneedling is het fijn wanneer je leverancier een echte backup voor je is wanneer je vragen hebt over klanten, hoe je een bepaalde indicatie kan behandelen, hoe je om moet gaan met bepaald medicijn gebruik, wat te doen wanneer er reacties zijn tijdens of na je behandeling. Niet iedere leverancier heeft de kennis in huis om jou hier goed bij te kunnen helpen.

De garantietermijn die gegeven wordt op apparatuur verschilt van 1 tot wel 5 jaar! Kijk daarbij ook goed wat wel en niet onder de garantie valt. Een leverancier die een uitgebreide garantie biedt met een termijn van 5 jaar, staat duidelijk achter zijn product en is overtuigd van de kwaliteit van het apparaat.

Veel leveranciers bieden producten aan bij hun apparatuur en dit is niet voor niets. Dat een lippenbalm verzachtend en verzorgend kan werken op je lippen wil nog niet zeggen dat je het dan ook maar in moet gaan needlen rondom je lippen!
Toch zie ik veel ampullen, serums en maskers nog steeds problemen opleveren met in het ergste geval vorming van granulomen, zoals bij Rajee Narinesingh op de foto.
De grootste veroorzaker hiervan is de molecuulgrootte. Ook is het belangrijk dat de producten steriel en airless zijn verpakt. Je gaat ze immers in de huid brengen met je microneedling behandeling. Ze zouden dus injecteerbaar moeten zijn.

Tot op de dag van vandaag heb ik altijd gewerkt vanuit de gedachte dat iedere klant een ambassadeur voor mij mag zijn. Dus wil ik bij iedere klant het hoogst haalbare resultaat behalen met minimale inspanning. Hiervoor heb ik het beste apparaat nodig, met de minste downtime, het grootste resultaat en de beste producten die mijn behandeling zowel in de salon als thuis ondersteunen. Door veel te investeren in het vergaren van kennis kan ik grote resultaten behalen en onderscheid ik mij in de markt. Door volledig te specialiseren in een behandelmethode word je een echte expert en kan je ook meer vragen voor je behandeling. Je klanten komen dan overal vandaag en zijn bereid een uur of langer in de auto te zitten omdat ze door de expert behandeld willen worden. Dit is natuurlijk een persoonlijke bedrijfskeuze en past niet bij iedereen.

Tijdens de Masterclass Microneelding ga ik verder in op indicaties, hoe je het grootste resultaat kan bereiken met minimale inspanning en minimale downtime en hoe het precies zit met molecuul groottes, ingrediënten en hoe diep en om de hoeveel tijd je kan behandelen. Wil je hier meer over weten, kijk dan hier!