Kinderen zijn onze toekomst!

Het is een uitspraak die je wellicht vaker voorbij hoorde komen.
En toch zijn er zoveel kinderen die zich niet gehoord voelen, niet gezien worden en niet begrepen worden.

Hoe vaak wordt er gedacht in hokjes en labels en dit heb ik ook meegemaakt met mijn eigen dochter. Vanuit school werd aangekaart dat zij wellicht dyslexie heeft, dat ze zich slecht kan focussen en kreeg zij vaak de schuld van dingen die zij niet deed, omdat ze nogal aanwezig is.

Wat op de diverse scholen niet werd gezien was het kind dat zich snel verveelde, dat kan schakelen van A naar Z en daarbij heel veel shortcuts kan nemen om haar doel te bereiken. Is dat het werk op school wat haar geboden werd niet aansloot bij haar manier van denken, haar manier van leren en haar manier van zijn in dit leven.

Afgelopen jaar is een jaar geweest voor mijn dochter van zelfontwikkeling, zichzelf nog beter leren kennen en is zij uitgegroeid tot een meisje van 11 dat precies weet wie ze is wat ze wil en hoe ze tot haar eigen intrinsieke motivatie kan komen en dit om kan zetten in creatie en manifestatie.

Toen ik begon met mij te verdiepen in HUMAN design heb ik natuurlijk ook haar HUMAN design Chart bekeken en met haar besproken. Het klopte niet alleen feilloos, maar daarnaast gaf het mij ook inzichten in wat zij feitelijk bedoelde wanneer zij zei “mama ik heb nu kortsluiting in mijn hoofd”. Ik wist al wel dat ik haar dan gewoon even moet laten, maar met de inzichten en de hulp van HUMAN design heb ik een nog betere handleiding gekregen over hoe ik er echt kan zijn voor mijn dochter en hoe zij functioneert in het leven.

De inzichten en deze helderheid gaven mij motivatie en inspiratie dat dit een fantastische tool zou zijn voor andere ouders en begeleiders zoals leerkrachten op scholen. De mensen die dagelijks met een kind te maken hebben en een rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Iedereen dus ook kinderen zijn immers uniek en authentiek. Waarbij een volwassene vaak geconditioneerd is met overtuigingen, speelt bij een kind en zeker bij jonge kinderen vele malen minder, echter zien we daarbij dat een kind vaak niet het vermogen heeft om zijn eigen gebruikershandleiding duidelijk te verwoorden en te vertalen naar een ander.

Ik ben dan ook enorm dankbaar als ik nu kinderen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen kan helpen de juiste ondersteuning te geven die de kinderen in onze wereld zo vaak nodig hebben. De inzichten van hoe een kind als authentiek individu begrepen kan worden en ondersteund kan worden waardoor ze in de veiligheid en in vertrouwen zich gehoord en gezien voelen en vooral ook begrepen voelen.

De combinatie van mijn eigen ervaring, HUMAN design en essentiële oliën speelt voor mij een belangrijke drie eenheid die vele kinderen mag helpen.

Doordat de volwassenen in het leven van het kind een veel duidelijkere handleiding hebben, is er bij hun ook veel minder het gevoel van onmacht en meer ruimte voor begrip en compassie. Dit biedt een enorme basis voor een veilige omgeving waarbij het kind zich kan ontplooien en in ontspanning zichzelf kan zijn.

Dagelijks mogen de essentiële oliën het kind ondersteuning en bijdragen aan het hebben van moed en zelfvertrouwen om uitdagingen aan te gaan en daarbij zichzelf te kunnen ontwikkelen en te groeien.

De speciale olie blends die ik hiervoor samenstel zijn een combinatie passend bij HUMAN designtype van het kind en de behoefte die op dat moment speelt.

De resultaten spreken voor zich en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik hierbij een kleine bijdrage mag leveren voor de kinderen van de toekomst.

Wil jij ontdekken wat human design en essentiële oliën voor jou en de kinderen in jouw leven kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje op mijn website; https://karlijntempelman.nl/human-design-en-essentiele-olien/

Veel liefs,