Onlangs mocht ik een hele bijzondere behandeling ondergaan… een gezichtsbehandeling van Absolution.

Trainingsruimte Absolution

Trainingsruimte

Zoals Absolution zelf zegt;“Omdat we zoeken naar de juiste balans tussen een gezonde en eco-bewuste leefstijl…Omdat we bezig zijn met ons imago, ons welzijn en bescherming van het milieu, worden we aangetrokken door biologisch gecertifieerde producten, zonder daar teveel voor in te hoeven leveren. We willen de beste resultaten behalen op de meest efficiënte manier. Absolution….een compact scala van producten, ingenieuze eenvoud,

biologisch gecertificeerd en vooral ook: persoonlijk, dus af te stemmen op de specifieke behoeften en stemmingen van uw huid. Elke dag weer.. voor zowel mannen als vrouwen.”

In het verleden heb ik als Dr. Hauschka Therapeute gewerkt met natuurlijke cosmetica, echter de laatste jaren heb ik vooral gewerkt als accountmanager en trainer op het vlak van peels, needling en andere zeer intensieve vormen van huidverbetering. Een totaal andere wereld…

In mijn privéleven maak ik bewuste keuzes en leef ik een bezield leven. Hierbij maak ik soms keuzes die voor mijn hoofd en voor mijn omgeving totaal onlogisch lijken, maar het voelt goed dus doe ik het. Zakelijk doe ik dit ook, maar vind ik het lastiger om hier trouw aan te zijn en me niet te laten verleiden met mijn hoofd. Met mijn hoofd ben ik immers ruim 20 jaar geleden in deze branche gestapt.

Toen ik eind maart naar de Beauty Trade Special ging, maakte ik een bewuste keuze. “Ik wil spreken met mensen die mij inzichten geven en inspireren. Mensen en bedrijven die mij raken en ik wilde voor mijzelf de hoogste potentie uit de dag halen.” De enige voorbereiding die ik doe voor zo’n dag is het kopen van een toegangskaart. Op de dag zelf laat ik mij leiden door mijn gevoel en zie ik wel wie er op mijn pad komt. Zo werkt het al jaren voor mij en ook nu heeft het mij hele bijzondere ontmoetingen en gesprekken gebracht. Één daarvan was met Annelies Bisseling van Absolution.

Absolution… Een merk waar ik vorig jaar nog aan voorbij liep. Ik was net een paar maanden daarvoor gestart bij een nieuwe leverancier en we stonden op het punt een nieuw peelingmerk te introduceren op de Nederlandse markt. Mijn focus lag duidelijk niet bij natuurlijke cosmetica. Het viel me toen wel op dat Absolution er anders uit zag dan andere merken. Ze hadden duidelijk oog voor design en grafische vormgeving. Maar ja, een flitsende buitenkant zegt nog niets over de binnenkant. Op dat moment ben ik aan de stand voorbij gelopen… Dit jaar was dat anders!

Ik sprak met standhouders in dezelfde zaal als waar de Absolution stand stond. Steeds werd mijn aandacht getrokken… Niet door activiteiten die ze hadden, of schreeuwerig gedoe, maar puur een gevoel. “Ga daar maar kijken” hoorde ik steeds dat stemmetje in mij zeggen. Het was alsof mijn benen vanzelf die kant op liepen en dat er geen andere mogelijkheid was dan naar de Absolution stand te gaan. Al snel had ik een heel fijn gesprek met Annelies Bisseling, de Trainingsmanager van Absolution. Haar warmte en passie inspireerde mij en zij wist bij mij de deur open te zetten om Absolution serieus uit te gaan proberen. Een paar dagen later heb ik mijn producten met zuren en peptides aan de kant gezet en ben Absolution gaan gebruiken.
Begin mei was het zover, ik reisde af naar Apeldoorn om in de mooie trainingsruimte een behandeling te krijgen van Annelies. De Absolution behandeling heeft mij letterlijk tot tranen toe geroerd!

Tijdens mijn dagelijkse gebruik had ik het al gemerkt, maar tijdens een behandeling kan ik me er toch makkelijker helemaal aan overgeven… Compassie.

De compassie van de producten was zo duidelijk voelbaar en ik kon voelen hoe blij mijn huid hiermee was. En niet alleen mijn huid… Meteen na de reiniging was ik helemaal ontspannen en voelde ik pure joy en weldaad door mijn hele lichaam stromen. Aan het einde van de behandeling was ik ontspannen, zonder loom te zijn. Ik voelde me fris en energiek.

Voor mij is een gezichtsbehandeling een complete ervaring, het gaat hierbij dus niet alleen om mijn huid. Echter, alsProduct Absolution huidverbeteringsspecialist wil ik natuurlijk resultaat zien. En dat was er! We zijn vergeten foto’s te maken, maar een volgende keer zal ik dat zeker doen.

Mijn poriën waren fijner, mijn rosacea achtige huid veel minder rood en op alle fronten voelde ik me zachter en vrouwelijker.

Inmiddels zijn we een week verder en komt mijn huid meer en meer in balans. Ik merk duidelijk dat de weerstand van mijn huid verbeterd en hij voelt heel erg zacht.
Iets anders dat ik opmerk is dat ik steeds meer de behoefte voel om echt de tijd te nemen om mijn huid te verzorgen. Voorheen was het vooral gericht op gemak en snelheid. Mijn producten bevatten zuren, peptides en andere hoogwaardige ingrediënten en het was snel smeren en het product doet zijn werk wel. Nu geniet ik er van om de producten rustig in te masseren, ben me bewust van de heerlijke geur en hoe zacht mijn huid voelt. Liefdevol voor mezelf en mijn huid!

Door bewust te voelen en waar te nemen wat producten met me doen, kan ik nu bewuste product keuzes maken. En of dit nu een chemische peeling is, needling of natuurlijke producten, mijn huid kan en mag mij vertellen wat zij nodig heeft zonder dat ik het met mijn hoofd bedenk.

Dank je wel Absolution en dank je wel Annelies dat jullie mij hebben geholpen deze deur voor mijzelf open te zetten. En ook een groot dank je wel aan mijzelf, dat ik dit mag ontvangen en mijzelf dit gun!