Inmiddels is het alweer bijna 25 jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met aromatherapie. De oliën, de lekkere geurtjes… Het was leuk om daar mee bezig te zijn. Ik paste de oliën toe in mijn praktijk tijdens massages, ik verdampte ze om in de praktijkruimte een lekkere geur te verspreiden en heel voorzichtig begon ik te oliën toe te passen bij mijn huid verbeterende behandeling en toch verdwenen de oliën op een gegeven moment naar de achtergrond.

Wil je deze blog liever luisteren? Dat kan ook!

Hoe het begon

Ik voelde dat er heel veel potentie zat in het toepassen van essentiële oliën zowel in mijn werk als ook privé, maar welke olie ik ook gebruikte en welk merk ik ook in mijn handen had, er ontbrak steeds iets en ik kon dit altijd moeilijk uitleggen. Misschien ken je dat wel, je ervaart iets als positief en prettig en toch is er een gevoel van het is niet compleet, ik mis iets het kan nog beter, nog mooier, nog fijner, een nog groter resultaat. Ik zocht dat grotere resultaat door er op andere manieren mee te gaan werken, maar ik bleef tegen hetzelfde probleem aanlopen… zo’n onderbuikgevoel van er moet meer uit te halen zijn, een gevoel wat ik tot op de dag van vandaag lastig te beschrijven vind.

hoe ik in aanraking kwam met doterra

Inmiddels is het zo’n 4 jaar geleden dat ik door een kennis een olie aangereikt kreeg met de vraag of dit dan geen olie zou zijn die dat onderbuikgevoel bij mij weg kon halen. Het was een blanco bruin flesje met daarin alleen een lavendelolie. Ik kon niet zien wat voor merk het was of waar het vandaan kwam. Ik werk al jaren vanuit mijn intuïtie en mijn gevoel en ben zo ook de olie gaan ruiken en gaan smeren en heb de olie een aantal dagen toegepast op verschillende manieren. Ik merkte dat het onderbuikgevoel verdween en dat er een soort bijna verliefde kriebel in mijn buik voor terugkwam. Een blijdschap, alsof de zon ging schijnen binnenin mij en dat ik de olie steeds maar weer pakte. En dat terwijl ik hier een kast met olie had staan waar ik al een tijdje niets mee had gedaan.

En toen ik uiteindelijk de kennis vroeg van naar de herkomst van deze lavendelolie, wat is dit voor merk, waar komt dit vandaan, kun je mij hier meer over vertellen? Toen zei ze dat deze olie afkomstig was van een bedrijf Doterra heet. Nu had ik van Doterra gehoord en had ook gezien dat het een multi level marketingsysteem was en daar heb ik niet zo’n prettige ervaringen mee en de conclusie getrokken dat zo’n werkwijze niet bij mij paste. En daarmee had ik deze mooie lavendelolie alweer aan de kant geschoven. Twee jaar lang kwam ik de oliën van Doterra steeds tegen op mijn pad en steeds weer dat fijne gevoel van binnen… Ik wil deze oliën graag in mijn leven, ze gebruiken voor mezelf en ook in mijn werk. Een olie die mij dat gevoel geeft, die mij zo blijft achtervolgen en elke keer weer dat fijne gevoel van binnen geeft… puur op basis van intuïtie, op basis van gevoel… Uiteindelijk, na twee jaar luisteren naar mijn hoofd die niet met zo een systeem wilde werken en dan weer luisteren naar mijn hart die helemaal blij werd van deze oliën, kon ik niet anders dan met de oliën gaan werken en heb ik mij ingeschreven bij Doterra.

had ik dit maar eerder gedaan

Ik denk dat we allemaal wel zo’n moment in ons leven kennen waarbij je terugkijkt en zegt “Had ik dat maar eerder gedaan!” De Doterra oliën zijn voor mij zo’n moment, echter de geschiedenis terugdraaien dat kan niet en weet ik dat alles precies op het juiste moment komt.
De puurheid van de oliën, de energetische trilling die de olie met zich meebrengen, de achtergrond van het bedrijf, hoe ze niet alleen de producten maken, maar ook zorgdragen voor de mensen die de olie produceren… Het hele plaatje compleet. Dat heeft mij ertoe doen besluiten om voor het eerst in al die jaren dat ik merkonafhankelijk trainer ben, om nu ook trainingen te gaan geven voor een specifiek merk. Niet als freelancetrainer, maar om echt specifieke Doterra trainingen te geven. Er zijn zoveel mooie blends die kant en klaar zijn waar ik tot nu toe in trainingen en in modules in mijn opleidingen niets meer kon omdat ik daar alleen merk onafhankelijke kennis deel, voelt het als een gemis om die te laten staan.

ik wil mijn kennis graag met jou delen

Veel van de kennis die ik ga delen in opleidingen, in webinars, in blogs kun je het toepassen met elk willekeurig aromatherapie merk. En er zullen ook producten zijn zoals zo’n specifieke blends of toepasbaarheden zoals het innemen van bepaalde oliën, wat lang niet met alle merken kan of verstandig zou zijn. Dat is dus niet voor elke oliemerk geschikt!
Voel je vrij om mijn webinars te volgen, mijn nieuwsbrieven over aromatherapie/essentiële oliën te lezen en deel uit te maken van alle kennis die ik de komende jaren ga delen over aromatherapie!

Wanneer jij, net als ik de oliën kunnen innemen en ervaring op gaan doen met oliën die zo’n hoge standaard hebben qua productieproces, zuiverheid en hoge energetische trilling, laat het me dan weten. Door te werken met de Doterra olie heb ik ook mijn manier van het aanbieden van de kennis aan moeten passen. Waar wij elkaar wellicht kennen van trainingen, cursussen en opleidingen jij bij mij aangekocht hebt en waar je dan kennis en ervaring voor terugkrijgt, is het bij de Doterra oliën anders. Daarbij ontvang je al die kennis gratis als jij gaat starten met de Doterra oliën. Dit is voor mij even wennen, toch ben ik heel blij dat ik zo veel meer kennis kan delen dan ooit tevoren. Kennisklassen, onlineopleidingen, trainingen, sparringmomenten, intervisiegroepen via social media en nog veel meer van wat ik en een hele mooie groep van mooie mensen samen organiseren, waarbij niks hoeft en alles mag… Je hoeft er dan niks voor te betalen, want je werkt immers met een Doterra oliën. En of dat nu alleen voor jezelf is of in bijvoorbeeld jouw salon, dat maakt niet uit! Je maakt deel uit van mijn team en alle kennis die ik heb en die andere binnen het team hebben delen we graag met jou. Stap voor stap, in jouw tempo, waarbij jij aangeeft waar jouw behoeftes liggen.

wil jij de essentiële oliën ook (meer) gaan gebruiken?

Wil jij weten hoe jij aan al die gratis kennis kan komen en hoe ook jij de oliën kan gaan toepassen?
Laat me het weten door het contactformulier in te vullen en daarbij te vermelden dat je meer informatie wilt over de oliën!

Tot snel!

Warme groet,
Karlijn

MEER ARTIKELEN LEZEN?